Hulpkreet van het Portaal van Vlaanderen?

imagesDe Terneuzense wethouder van Toerisme kondigde vorige week aan een speurtocht te zullen beginnen naar de cruiseschepen die aan Terneuzen voorbijgaan, die de derde haven van Nederland links laten liggen. Voorwaar een loffelijk plan, maar langs deze weg wil ik wethouder Broekhuijsen een verruiming van zijn zoektocht meegeven. Kijk ook eens naar een boot waarmee de nog enig overgebleven attractie in uw gemeente (buiten Skidôme dan, maar dat is een niet gesubsidieerde onderneming) rondvaarten kan ondernemen. Slaagt U daar namelijk niet in -wethouder Pim – dan dreigt ook voor het zwaar gesubsidieerde Portaal van Vlaanderen de noodklok te gaan klepelen binnen zeer kort tijdbestek.

Want ja, hoewel het weer anders doet vermoeden, het toeristenseizoen komt er aan. Straks na de Dag der Kruisiging zullen er weer vreemden verschijnen in Terneuzen die benieuwd zijn hoe de sluizen werken, die zich willen vergapen aan de passerende zeereuzen en die – ter afsluiting van het bezoek – graag een tocht over Kanaal en door de havens willen maken. Jarenlang kon dat laatste met de Derra van rederij Verhoef, maar anderhalf jaar geleden werd besloten om geen nieuw contract meer met Portaal van Vlaanderen aan te gaan en zou het schip te koop worden gezet.

Het Portaal van Vlaanderen – bestuur en leiding – gingen op zoek naar een vervangende schuit, maar hebben die tot op heden niet gevonden. Verwacht wordt dat subsidieslurper Portaal – er werd de voorbije jaren reeds tonnen overheidsgeld gestort in de professionalisering van de voorziening – bij de gemeente zal aankloppen om hulp te bieden in deze onwenselijke situatie. Bijgevolg zal wethouder Broekhuijsen het simpele verzoek voorgelegd krijgen; luidend: Help?!
Ik ben zeer benieuwd of de wethouder er in slagen zal om toch een rondvaartboot naar Terneuzen te krijgen tegen een enigszins aanvaardbare prijs..en dan heb ik het niet over een of ander bootje van een bergingsbedrijf.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.