Pak die nieuwe rijken, laat ze bloeden!

Onze scheet!

Onze scheet!

In plaats van de bezuinigingswoede te richten op de ouderen zou het beter zijn dat al die politieke partijen zich eens bezig gaan houden met de enorme vermogens die kleinkinderen inmiddels hebben opgebouwd. Geen bevolkingsgroep heeft het beter voor elkaar dan de kleinkinderen. Door al die rijke ouders, maar vooral grootouders, heeft dat klein grut – dat amper iets nodig heeft – in kort tijdbestek vermogens weten op te potten, waarvan eerdere generaties alleen maar konden dromen.

Ik vind dat werkelijk schandalig.
Ze dragen amper iets bij aan deze samenleving.
Ze werken niet en als ze naar school gaan, dan doen ze vaak niet eens wat ouders van hen verwachten.
Ze hangen in huis, voor tv of computers, rommelen wat in boxen of bedjes en verzuipen waarlijk in het speelgoed, dat overal in huis rondslingert, staat opgestapeld of is opgeborgen.
Kleinkinderen, ze zijn nog verwender dan de kinderen ooit waren.
Ze doen niets en kunnen ook niets.
Konden je eigen nazaten nog eens afwassen of stofzuigen, de volggeneratie weet niet wat dat is en zegt steevast: “Daar heb je toch een apparaat voor!”
Ja, overal zijn apparaten voor.
Op school werken ze al met tablets (geen handcomputers of tabletten, nee tablets) en moderne juffen durven zelfs op het NOS-journaal te verkondigen dat schrijflessen straks tot het verleden behoren. Jaja.
Kleinkinderen, een generatie die niet kan schrijven of rekenen (daar heb je toch apparaten voor) en bulkt van geld dat mam, pap, opa en oma en ome Willem en tante Mies bijeen hebben gebracht.
En krijg je ze eindelijk een aan het werk, een boodschapje doen voor een zieke buurman, dan is het altijd weer. Oh, dank je kind, hier heb je iets voor je spaarpot…
Spaarpot? Het grut weet niets eens wat dat is.
Die beheren op hun computers complete rekeningen waar de ouderen niet eens aankunnen en mogen komen. Daar hebben die graaiers van banken wel voor gezorgd.
En dan zijn er ook nog partijen die de oude Zilvervloot in ere willen herstellen. Om ze nog wat meer geld te laten oppotten.
Nee, Krol en Samsom, Wilders, Buma en meer. Richt jullie pijlen nu maar een op et jonge grut.
Die kleinkinderen, pak ze, belast ze, laat ze de pijn voelen, laat ze bloeden.
Die kleinkinderen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.