Karla en de bijzondere Zeeuwen editie 2012

P1080198Commissaris van de Koningin Karla Peijs ontvangt komende vrijdag de bijzondere Zeeuwen van 2012 op het Abdijcomplex in Middelburg. Op nadrukkelijk verzoek van heel veel Zeeuwen is de lijst met genodigden die de PZC publiceerde aangevuld met een aantal mensen die Zeeland het voorbije jaar op veelbesproken wijze onder de aandacht of juist niet wisten te brengen.

De hoogstscorende Zeeuwse veelverdiener uit de publieke sector, oud-Veiligheidregiodirecteur, Frans Captijn wordt linea recta overgevlogen uit Thailand vanwege zijn mooibevochten vertrekregeling. In de abdij kan hij de hand schudden met voorheen de bakker van Domburg, Lein Labruyere, die op prachtwijze wist te ontsnappen – met voldoende handgeld – uit de hel die hijzelf van InHolland had gemaakt. De twee kunnen vervolgens borrelen met oud- D66 coryfee Jikkie van der Giessen die in Rotterdam soortgelijke ervaringen heeft opgedaan. En natuurlijk verschijnt ook oud PvdA-en SP-statenlid GertJan Bouterse, die -naar het schijnt- een mille of dertig aan partijgelden voor eigen gebruik heeft gereserveerd op de feestelijke gelegenheid. En niet te vergeten Leen Harpe, het vrouwenslaand geweten van de Zeeuwse politiek.

Ook de Zeeuwse lobbyist in Den Haag, Henk de Vlaming, hoort tot de genodigden, maar of hij komt is niet zeker, hij schijnt eindelijk wat afspraken te hebben gemaakt. Naar verluidt met minister Hillen over de marinierskazerne, maar het is nog niet tot Henk doorgedrongen dat er een kabinetswisseling heeft plaatsgevonden, maar dat mag de pret niet drukken.

Op de lijst prijkt nota bene ook de naam van Gerard Cok, pornobaas in ruste, die lovende woorden kan verwachten, omdat hij tegenwoordig samen met cementbaas Van der Peijl uit Terneuzen beschouwd wordt als het levensechte bindmiddel van de regionale economie van Zuid-Zeeland, ook wel het Zeeuwse Vlaanderen genoemd.
En natuurlijk mag op deze speciale gelegenheid de laatste Don Quichotte van Zeeland, Ad Koppejan, niet ontbreken. Hij heeft toegezegd te komen, namens alle Zeeuwen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Karla en de bijzondere Zeeuwen editie 2012

 1. Polleke Bleijenbergh schreef:

  Vreemd, een bijeenkomst die op deze wijze georganiseerd wordt zal weer wel geld kosten voor de Zeeuwse gemeenschap.
  Slechts dhr. Koppejan is wat mij betreft welkom als hij z’n plannen om de Zeeuwse zak te dienen, kenbaar had gemaakt, en dan wel juist daarom.
  Wie komt er op het onzalige idee hiervoor; we hebben mensen voor de toekomst van Zeeland nodig, en niet om de (in alle stilte) geruchtmakende, de eigen positie versterkende maatschappelijke carriere nog eens in het zonnetje te zetten.
  Ik heb dan liever dhr. pllijsen, al ben ik niet zijn vriend; Rein van Vliet en Jan Stuurman Hes en zeker ook Guus Langeraert, Richard Bleijenberg en Ria Geluk bij elkaar in forumachtige setting.
  Maar zo’n bijeenkomst zou een gebeurtenis, een overstromingsramp waardig zijn, dus te schokkend.

Reacties zijn gesloten.