Hulst in de problemen met Bierkaai

P1070897En wat schreef ik afgelopen zomer? “Vaststaat dat de Nieuwe Bierkaai er stukken beter uitziet dan de oude, maar ja, dat was zo langzamerhand ook verworden tot een Hulster achterbuurtje, met veel leegstaande panden, een verwaarloosd wegdek en een gebrek aan reuring, aan loop.
De Nieuwe Bierkaai is een flinke, modern aangelegde waterpartij in een deel van Hulst dat snakt naar een opwaardering.
Dat laatste geldt nog steeds.
Met dit stukje gracht van niks naar nergens is Hulst er nog lang niet.
De omliggende straten en pleinen wachten nog steeds een upgrade, een herinrichting compleet met nieuwbouw.
Het Hulster college van B en W is nog steeds optimisch van het verdere verloop der planuitwerking, maar gelet op de marktontwikkelingen durf ik dat enthousiasme niet te delen.”

Nu blijkt dat dat optimisme van dat Hulster college nergens op gestoeld was. Ingegeven was door opgewarmde lucht. Want amper na het ondertekenen van de ontwikkelingscontracten met MVS Amersfoort zat de projectontwikkelaar al in de diepe shit, culminerend in een faillissement in januari. B en W van Hulst kunen nog niet overzien wat de consequenties zijn zeggen ze de raad.
Nou, dat is niet zo moeilijk.
De fundering onder het project de Nieuwe Bierkaai is volledig weg.
Dit gaat de gemeenschap weer mooi centjes kosten, want welke ontwikkelaar denkt Hulst in kort tijdbestek te kunnen interesseren voor het project dat amper iets oplevert.
Dat wordt in Hulst weer jaren vechten tegen de Bierkaai, de nieuwe…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.