ABGH wil snel ophogen Scheldestrandjes

Zelfs voor een simpel verzoek verwoord in een politieke motie kunnen de raarste verhalen ontstaan. Zo ook rond het verzoek van de fractie Algemeen Belang Groot Hulst, die graag zou hebben dat de gemeente Hulst Rijkswaterstaat vraagt om een aantal strandjes aan de Westerschelde te voorzien van een nieuwe deklaag zand. Zand, dat de voorbije jaren door gebrekkig onderhoud verdwenen is.
Uit sommige reacties in de media lijkt het nu net of de lokale lijst de aanleg van nieuwe natuur in Oost-Zeeuws-Vlaanderen aan prediken is. Feitelijk is er alleen de vraag om de blootgeslagen stenen en asfaltbrokken terug onder een zandlaag te leggen, zodat dagrecreanten volgend jaar niet meer hun voeten of meer ophalen.

Rijkswaterstaat wil meewerken aan het ophogen van de strandjes bij Walsoorden, Perkpolder en Ossenisse, maar wacht op een speciaal verzoek van de gemeente Hulst. De fractie Algemeen Belang Groot Hulst (ABGH) vindt dat zo’n schriftelijk verzoek dan ook snel moet volgen.
De fractie stelt de gemeenteraad donderdag in een motie voor om die brief zo snel mogelijk te versturen, ‘zodat iedereen volgend seizoen van de nieuwe stranden kan genieten’.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op ABGH wil snel ophogen Scheldestrandjes

  1. Gertrud schreef:

    “verwoordt”
    Conny dit kan toch niet uit jouw pen vloeien????

  2. van Gremberghe schreef:

    Ach ach, mensen mens, foei.
    Dank voor de correctie.

Reacties zijn gesloten.