Het is de schuld van de burgemeester dat….

Burgemeester zijn is vaak ook geen lolletje. Bemoei je je weinig met het politieke spel, dan kun je verweten worden weinig te doen, laat je je gelden, dan ben je alras een bemoeial, iemand die beter gekozen had voor een gekozen functie in plaats van een benoemde. Komt je kop vaak in de krant, dan is het niet goed en zit je te vaak of te lang in de luwte, dan is het ook niet goed.
En dan mag je mooi voldoen aan de burgemeesterscompetenties en bruggen willen bouwen tussen die en gene, maar dat valt ook niet altijd goed en probeer je zaken te entameren, dan zijn er weer figuren binnen zo’n gemeenschap die zeggen waar bemoeit dat tiep zich mee. Kortom; je kunt nooit goed doen als burgervader (burgermoeders zijn er anno 2012 nog erg weinig, maar dat is een ander verhaal).


Met een omweg kom ik terecht bij Jan Lonink, die vorige week de presentatie van de nieuwe exploitant van het Terneuzense wintersportcentrum Skidôme te baat nam om een dringend beroep te doen op de Kennedy-Westontwikkelaars (Lafoma, Van der Poel en De Hoop) om binnen drie maanden met een uitgewerkt plan te komen voor het zwaar verontreinigde en al jaren braakliggende stuk grond achter het Terneuzense waterschapskantoor. Maanden terug had het gemeentebestuur het trio al de boodschap meegegeven dat het plan in september klaar moest zijn, maar nu verlengde Lonink – in de media, niet in een gesprek – die termijn nog eens met drie volle maanden.

Daar moeten ze blij mee zijn, moet Lonink gedacht hebben, maar nee hoor. Boze telefoontjes van de bouwer en ontwikkelaar waren het gevolg. Waarom via de media? Waarom niet…
Enfin, het bleef enige tijd rommelen.
Gister hoorde ik dat de Kennedy-Westontwikkelaars woest op de Terneuzense burgemeester zouden zijn, omdat door zijn uitspraken een belangrijke marktpartij voor het project zou zijn afgehaakt. Lonink zou er nog van gaan lusten.

Frappant, straks krijgt een burgervader, die na 15 jaar stilstand rond de planontwkkeling probeert iets te entameren de schuld dat er niets doorgaat, terwijl er eigenlijk nooit iets geweest is. Laat staan een marktpartij. Ik ben benieuwd of er over drie maanden nog een projectplan gepresenteerd gaat worden.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.