De spanning is weer terug in veiligheidsrisicogebied Terneuzen

De oudjes zaten op het terras onder het genot van een bakje koffie te babbelen over Terneuzen of liever over het veiligheidsrisicogebied, dat Terneuzen tegenwoordig mag heten. “Het is toch allemaal een beetje overdreven”, zei de een. “Ja”, sprak de ander, “dat vind ik ook, als ze nou weten wie die rotzooi elke keer veroorzaakt, dan kunnen ze die gasten toch gewoon oppakken.” “En ja”, zei weer een ander, “dan moet je toch niet gaan zeggen dat heel Terneuzen gevaarlijk is en dat er overal geschoten kan worden. Dat is overdreven. Ze moeten die figuren die voor die problemen zorgen gewoon oppakken, zo simpel is het…”

En zo ging het nog even door, over en weer.
Over de maatregel van burgemeester Jan Lonink om de kern Terneuzen voor enkele maanden tot veiligheidsrisicogebied te verklaren. Tot oktober, werd er gezegd, ook weer zoiets raars, waarom maar voor een paar maanden, is dan alles weer in orde, Gaat er daarna niks meer gebeuren?
Veel vragen, weinig antwoorden.
Ook niet van Lonink, die zit in een ver buitenland vakantie te vieren.
En met hem velen.
Alleen GroenLinks raadslid Peter Clijsen liet zich uit over de maatregel die Terneuzen weer het imago van vuurgevaarlijke stad, van moordstad heeft gegeven. Clijsen was er niet gelukkig mee, vond de maatregel te ingrijpend en bovendien zijn doel voorbij schieten.
Met goed politiewerk moet een eventueel oplaaien van een voortslepende vete tussen allochtone bevolkingsgroepen te voorkomen zijn, denkt hij.
En met hem velen.

Maar dat neemt niet weg dat Terneuzen een veiligheidsrisicogebied is en dat voorlopig blijft.
Voor de oudjes in Reuzenhoek reden om toch maar via Zaamslag terug te fietsen richting het westen.
(En zijn een vrouw lachend: Dat is daar niet om hoor, we kunnen gewoon niet over de Reuzenhoeksedijk, omdat ze daar bezig zijn met de aanleg van een nieuw fietspad…)

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op De spanning is weer terug in veiligheidsrisicogebied Terneuzen

  1. pclijsen schreef:

    Op de radio had Lonink het ook over allochtonen en dat de wetgever verbieden zou om dit op te lossen door op uiterlijke kenmerken af te gaan. Ik ben ook tegen discriminatie, maar als het signalement van een crimineel toevallig een allochtoon uiterlijk betreft (zeg ik dat lekker correct he) mag de politie dan niet verder onderzoeken? Nee, verklaar de halve stad maar vogelvrij. Weten die gasten ook waar ze beter niet moeten komen met hun arsenaal. Echt goed strategisch rechergewerk is dat.

  2. Gertrud schreef:

    “rechergewerk” . Wat zouden er nog veel leraren aan het werk kunnen.

  3. Gertrud schreef:

    Weet niet of dit om slordigheid gaat !

Reacties zijn gesloten.