Terugblik mei

Mei is voorbij, juni begonnen. En die meimaand leek in eerste instantie weinig bezoekers naar deze site te trekken. Lag ook aan mij, weinig posts, andere dingen om handen en weinig echt nieuws in de regio. Matige cijfers dus, de bijdragen over de Roompot trokken nieuwe belangstellenden, de crisis in Terneuzen deed politiek Terneuzen wel even daveren, maar de schok veroorzaakte weinig reuring elders. De bijdragen over de Zeeuwse bezuinigingsronde die zich aandiende en vooral de regionale omroep die getroffen zou worden door financieel leed was evenwel wel erg in trek bij mijn lezerspubliek. Dat er vervolgens ook nog wat Omroep geld gespendeerd was aan een nutteloos onderzoek betekende nogmaals drukte op deze site. Bijna duizend lezers doken in de verhalen over de Zeeuwse Staatsomroep en dat aantal zorgde voor een kentering in de statistieken waardoor er uiteindelijk nog meer dan 4500 lezers mijn pennenvruchten tot zich namen. Mooi, daarmee werd mei een gemiddeld maandje met -om ook maar even naar het weer te kijken – een aantal mooie dagen. Twee mocht ik er beleven in het Friese dorpje Terherne, het Kameleondorp in het hart van die provincie, een beetje mijmeren over de kindertijd, eten aan het water, even samen.
Maar goed juni is gearriveerd.
Laat het een mooie maand zijn.
Met veel nieuws, mooi weer en meer…
Ik gun het u.
En wat de header deze maand betreft, dat is een beeld van zo’n typisch stuk Nederland.
De Afsluitdijk, bijna veertig kilometer lang en recht.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.