Bericht aan lezers, april 2012

De Japanse Kers in het plantsoen achter ons huis staat waarlijk te zoemen. Het geluid van het voorjaar, hommels dansen van bloem tot bloem en kunnen dat niet anders dan door dat typische geluid te maken. Tja, april is begonnen, maart voorbij. Een mooie maart, schoon weer, weinig regen en op dit blog althans, veul lezers. Het leek evenwel een gemiddeld maandje te worden totdat de wereld kennis nam van de slechte verhouding van hoofdredacteur Edwin de Kort van Omroep Zeeland en zijn anchor lady Helge Prinsen. De twee hadden wat woorden gekregen naar aanleiding van het niet doorgaan van de verhuis van de Omroep van Oost-Souburg naar de Vlissingse timmerfabriek en dat moest Prinsen maar bezuren. Ze werd geschorst en kreeg een ontslagaanzegging in de bus. Die schorsing heeft ze inmiddels met succes bij de rechter in Middelburg aangevochten, het beroep tegen de ontslagprocedure volgt deze week.
De lotgevallen van Helge Prinsen zorgden voor veel toeloop op deze site. Ook al, omdat collega’s en oud-collega’s zich niet onbetuigd lieten.
En dan was er nog het akkefietje met de twitterende burgemeester van Hulst, Jan Frans Mulder, die in een bepaald niet lollige tweet de Chinese restuaranthouders in Zeeland – na vier overvallen – steun dacht te betuigen door hen een snelle aanhouding van de overvallers toe te wensen, de man deed het echter door in de paar zinnen alle r’s te veranderen in l-en, waardoor de tweet – door zijn stereotiepe insteek – een verkeerde lading kreeg. Dat Mulder er dan ook nog eens sambalbij deed was natuurlijk reden voor ophef. En hoe, burgervader Mulder werd in vrijwel alle media in Nederland gefileerd. Dat de man uiteindelijk met een verontschuldigend bloemtjes richting restaurateurs trok maakte wat, maar niet alles goed. Het overlijden van Huib Eversdijk was ander feit dat wat aandacht trok, maar veel minder dan dat ik verwacht had. Maar alla, maar weer eens zin wat april ons allen brengen gaat.
De header deze maand is een werk van David Hockney, de bekende Britse schilder. Ons oog viel er op in Saltaire. Overigens ook aan aanrader, zoek maar ’s op op Wikipedia. Saltaire…vernoemd naar Titus Salt…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.