Het tuig uit het oosten…

Het is allemaal een beetje dubbel,maar ach. Op het moment dat de Tweede Kamer in meerderheid -het CDA stemde met de oppositie mee – het PVV-polenmeldpunt veroordeelde, kondigt minister Opstelten aan met volle kracht en extra politie-inzet Oost-Europese criminele bendes te willen aanpakken. Bendes die het voorbije jaar verantwoordelijk zijn geweest voor veel honderden vaak brute overvallen, inbraken en autodiefstallen. Daarmee geeft Opstelten de balende Wilders feitelijk gelijk simpelweg door te erkennen dat de Litouwers, Bulgaren en Roemenen op roverspad in Nederland een probleem zijn.
De vooraanstaande strafpleiter en PVV sympathisant mr.Hiddema moet zich een bult lachen. Een aantal weken signaleerde Hiddema al een groei van overvallen door Oost -Europees tuig en hij ried wapenbezitters aan niet te aarzelen bij calamiteiten, maar vooral eerst te schieten. Die oproep kwam hem weer eens op een berisping te staan van de deken der advocaten, maar daar zat hij niet mee. Hij had zijn punt gemaakt. Zoals ook Wilders met zijn meldpunt gescoord had. En nu komt Opstelten met zijn plan van aanpak. Het is een bevestiging van de onderbuikgevoelens van velen dat er uit het oosten weinig goeds te verwachten valt.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Het tuig uit het oosten…

 1. Gerda Linssen schreef:

  Geldgebrek en armoede beïnvloeden gedrag van mensen. In Oost- en West Europa. Net zoals ik me wel eens schaam voor Nederlanders in het buitenland, schamen mijn Roemeense, Poolse, Turkse, Russische, Duitse, Belgische, Marokkaanse vrienden en kennissen zich ook wel eens voor hun landgenoten. Met sommigen van hen samen op vakantie waarschuwden ze in hun vaderland voor overvallen door landgenoten.
  Armoede en dan rijkdom voor je neus, maakt sommige vingers erg lang.
  Goed en slecht gedrag is het universele van mensen.

 2. Filter schreef:

  Het viel mij ook op dat die twee nieuwsitems pal achter elkaar in het nieuws waren.
  Het meldpunt mag dan zijn ontstaan in de onderbuik, de cijfers liegen niet. Perceptie is hier dus werkelijkheid. Waarom schieten mensen dan toch steeds in zo’n politiek-correcte reflex?

Reacties zijn gesloten.