Polenprobleem van de PVV

Meldpunt Midden en Oost Europeanen

Sinds 1 mei 2007 is er sprake van vrij verkeer van werknemers tussen Nederland en acht lidstaten uit Midden en Oost Europa (MOE-landen). Op dit moment lopen de schattingen naar het aantal mensen uit deze landen, dat in Nederland verblijft, uiteen van 200.000 tot 350.000 personen. Als één van de weinige partijen was de PVV vanaf het begin tegen de openstelling van de arbeidsmarkt voor Polen en andere MOE-landers. Gezien alle problemen die samengaan met de massale komst van met name Polen, is die opstelling terecht gebleken. Onlangs heeft de PVV dan ook tegen verdere openstelling van de arbeidsmarkt voor de Roemenen en Bulgaren gestemd. Deze massale arbeidsimmigratie leidt tot veel problemen; overlast, vervuiling, verdringing op de arbeidsmarkt en integratie- en huisvestingsproblemen. Voor veel mensen vormen deze zaken een serieus probleem. Klachten worden echter vaak niet gemeld, omdat men het idee heeft dat er toch niets mee wordt gedaan. Heeft u overlast van MOE-landers? Of bent u uw baan kwijtgeraakt aan een Pool, Bulgaar, Roemeen of andere Midden- of Oost Europeaan? Wij willen het graag horen. De Partij voor de Vrijheid biedt u op deze website een platform om uw klachten te melden. Deze klachten zullen wij in kaart brengen en de resultaten daarvan aanbieden aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meld uw verhaal hier

Edelgeachte meneer Wilders, van harte bedankt dat U eindelijk iets doet aan het probleem van de Polen enzo. Wij, de gewone mensen in dit land, hebben er erg veel last van, van het Polenprobleem. De andere politieke partijen durven niets aan het Polenprobleem te doen, omdat ze natuurlijk bang zijn van Europa enzo. De PVV en U gelukkig niet. U durft de vinger op de zere pols te leggen en dat kan van die andere politieke heren niet gezegd worden. En laat U vooral niet chanteren door al die figuren uit de politiek van het buitenland enzo die U alshetware onder druk willen zetten om uw aanpak van het Polenprobleem van de kaart te halen. Ga vooral zo door met het Polenprobleem, zeker op deze anonieme manier, die mensen als ik er zeker toebrengen kan om klachten over het Polenprobleem bij U neer te leggen.

Persoonlijk, en mijn vrouw ook, heb ik last van het Polenprobleem op de snelweg. Daar rijden de laatste jaren heel veel Polen op rond met oude bestelwagentjes en busjes. Volgens mijn op weg naar nergens. Vaak volgeladen met mensen en materiaal enzo. Ze rijden niet alleen gevaarlijk hard en roekeloos, maar stoppen op vaak. Op parkeerplaatsen, waar ze niet parkeren, maar zelfs overnachten, vuil achterlaten en zelfs hun behoeften enzo doen in de bosjes en plantsoenen. Dat kunnen gewone mensen als ons natuurlijk niet goedkeuren. Ook heb ik – en mijn vrouw – meegemaakt dat Polen in kennelijke staat van dronken zijn geluid hebben geproduceerd op plekken waar kinderen van ons lagen te slapen in de nacht. Zij werden wakker van de geluidsoverlast van dronken Polen enzo, die bovendien ook hun behoeften deden in portieken en tegen muren van huizen in de buurt. Wij hebben daar de politie van ingelicht, maar die zeiden niets te willen doen aan het Polenprobleem, omdat ze toch al weg waren.

Waar wij ook last van hebben is het banenverlies door Polen, zoals U dat op de website zegt. Vroeger werkte ik vaak zwart in de bouw, omdat de bazen geen wit wilden betalen voor de belastingen enzo. Tegenwoordig kan ik dat niet meer doen, omdat de Polen dat werk hebben afgepakt tegen veel lager prijzen en dan ook nog eens in het zwart. Op die manier blijft er voor een goedwillende Nederlander natuurlijk geen werk meer over om te doen.

Net als U heb ik -en mijn vrouw – niets tegen Polen, maar het gaat hier om het probleem. Voor hetzelfde geld praten we over Tsjechen, Roemenen, Bulgarijnen of islamieten die het werk van ons stelen en overlast maken in ons Nederland. Wij hebben net als U ook last van tegenstanders van de PVV zoals Frans Timmermans, die steeds meer op een Pool gaat lijken met die Sovjet-bril van de jaren ’50 van ‘um. Hij komt veel te vaak op de televisie om te zeggen dat de PVV in Europa problemen maakt die hij eigenlijk zelf heeft veroorzaakt met zijn linkse makkers. Ik hoop echt dat U het Polenprobleem kunt oplossen en Frans Timmermans ook. Op steun van ons en anderen mag U rekenen.

Met veelgemeende groeten,
Jerry Kozinkski

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.