Header december en terugblik

December is weer gearriveerd, de slachtmaand zit er op. November was een publicatiearme, maar ervaringrijke maand. Met de vrouw vertoefde ik een weekje aan de andere zijde van de grote plas om daar te zien hoe de wereld erbij stond. Nou, het is er de voorbije tijd niet beter op geworden. Ook in de US of A laat de economische crisis zich goed gelden, misschieen nog wel beter dan in ons kikkerlandje. Vanwege mijn afwezigheid en dientengevolge minder blogactiviteit dacht ik dat het aantal lezers deze maand wel achter zou blijven bij gemiddelde maanden, maar dat bleek geeneens het geval. Doet me goed, want dat betekent dat ik toch rekenen kan op een redelijk trouwe lezersschare. De teller overschreed de 4200 ruimschoots, net zoveel als in augustus en april.
Mijn oprisping dat ik me maar moest verkassen naar elders bleek goed gelezen. Zo ook een recente gastbijdrage van Toine Huijsmans, de bijdragen over elitair onderwijs in Zeeland, de bedreigde Roosevelt Academie en de sterrenregen in onze restaurants. Ook Jikkei van der Giessen en de oude Roompotbijdragen bleken nog grote aandacht bij mijn lezerspubliek te krijgen. Deze maand gaan we eens bekijken of we het blog een kleine facelift kunnen geven. Ik had dat al eerder aangekondigd, maar we zijn er nog niet aan toegekomen. Met de kersttijd in het verschiet is die mogelijkheid er deze maand wellicht wel. Essentiele zaken veranderen overigens niet. We gaan alleen proberen wat meer ruimte te bieden voor fotografie en mogelijk wat meer linken met collega-bloggers.
De header van december is een beeld van de punt van Manhatten, geschoten van Liberty-eiland, met zicht op de skyscrapers op Zuid. Duidelijk zichtbaar is hoe de nieuwe vrijheidstoren van Libeskind – op de plek van het verwoeste WCT – langzaam maar zeker de lucht in kruipt. Over krap een jaar zal dezen enorme glazen toren van ruim 500 meter het symbool worden van New Yorks herwonnen levenskracht.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Header december en terugblik

  1. Liesbeth de Bruijn schreef:

    als lid van je trouwe lezersschare kijk ik uit naar hoe je invulling gaat geven aan de fotografie plannen binnen je blog.
    Liesbeth de Bruijn

Reacties zijn gesloten.