PZC luistert af


De Provinciale Zeeuwse Courant luistert Zeeuwse kopstukken af. Dit hebben betrouwbare bronnen door laten sijpelen naar ZeeuwiLeaks. Volgens de ZeeuwiLeaks-informanten heeft hoofdredacteur Peter Jansen (een Mecom-adept en fan van voormalig News of the World Hoofdredacteur David Montgomery) verslaggevers vorige week opdracht gegeven om het telefoongesprek van Karla Peijs met wielrenner Johnny Hoogerland uit Yerseke af te luisteren. In dat gesprek stak Oma Karla van alle Zeeuwen de door een valpartij fiks gewond geraakte Hoogerland een hart onder de riem.
Flarden van het gesprek werden gebruikt voor krantenartikelen.

Jansen heeft verder tal van raadsleden, wethouders en burgemeesters in Zeeland, bewust laten afluisteren. Zo bevestigen de ZeeuwiLeaks-bronnen. De PZC-hoofdredacteur stuurt steeds vaker geen verslaggevers meer naar vergaderingen en bijeenkomsten, maar laat die thuis post vatten achter moderne zendapparatuur om op afstand de beraadslagingen af te luisteren. In de PZC-optiek kan op deze manier niet alleen bespaard worden op het redactiebudget (wie er niet is hoeft ook niet te reizen), maar stimuleert de afwezigheid van de persvertegenwoordigers de loslippigheid der regenten en welwillende bestuurders. “Ze zijn er toch niet, dus kunnen we zeggen wat we willen”, zei vorige week de praatwaterval van de Steense groepering Steen Alleen.
Verwacht wordt dat het Zeeuwse Halfformaat in de nabije toekomst alleen nog konde doet van bijeenkomsten die volledig af te luisteren zijn.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.