InHolland en de bakker

Het is bijna pathetisch om te zien hoe Doekle Terpstra bezig is om te redden wat er te redden valt van InHolland. Eerst wilde hij samen met uitzendbureaus studenten en oud-studenten van de instelling aan een praktisch onnavolgbare baangarantie helpen. Nu heeft hij met studentenbonden overeenstemming om studenten van niet HBO-waardige opleidingen via een verkapte herkansing toch aan een erkend – edoch besmeurd – HBO-diploma te helpen. wat zal er nog allemaal uit de hoge hoed van de voormalige HBO-raadvoorzitter springen die eigenlijk in die vroegere hoedanigheid had moeten ingrijpen, bewegen, roepen en handelen.
Maar nee Terpstra wist van de malheur bij InHolland en hield zijn bek.

En nu, nu Jos Elbers en Lein Labruyere en nog een paar van die rabiate zakkenvullers het veld hebben geruimd (en passant met ook nog ’s een aardige vertrekpremie) werpt Terpstra zich op als heelmeester van heel wat stinkende wonden.
Wonden die overigens nog lang niet geheeld zijn en m.i. ook niet zullen helen.
InHolland stevent op zijn ontbinding af.
Voor het komend jaar is het aantal aanmeldingen van studenten met 25 procent gedaald en dat kan uiteindelijk nog wel eens verder tegenvallen. Studenten die van de instelling af zijn gekomen voelen zich gedupeerd, omdat een InHolland-diploma waar dan ook niet als volwaardig beschouwd wordt. Niet alleen de instelling heeft door al het gedoe van Elbers en co imagoschade opgelopen, ook deze jonge mensen. Het zal mij niet verbazen dat nog een naatla gasten het aanbod van Terpstra zullen negeren en naar de rechter stappen om hun geld terug te vorderen en genoegdoening te vragen. Gelijk hebben ze.
Vreemd genoeg blijven de veroorzakers van al dit leed.
Van deze imago-onttakeling vooralsnog volledig buiten schot.
Onterecht meent Lodewijk Asscher, wethouder van de PvdA te Amsterdam.
Hij is van mening dat de voormalige InHolland-top op zijn minst vervolgd dient te worden voor valsheid in geschrifte.
Zij vonden de Tejo-route uit, de methode om makkelijk aan een diploma te komen.
Zij gaven de instructies.
Zij zetten de toon.
Ik ben benieuwd of de bakker van Domburg en zijn oude kornuiten ooit nog ter verantwoording worden geroepen.
Ik vrees van niet.
Asscher kan vrijelijk spreken, maar die PvdA-kamerleden die zo veel van onderwijs enzo afweten hoor je amper over de InHolland-ellende. Zo dat zijn omdat Ome Lein zo nadrukkelijk betrokken is geweest bij hun selectie in 2010.
Het zou best wel ’s kunnen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.