Vroeg

Even naar het schuurtje een emmer te pakken. Ik buk me, draai me om sta weer buiten met mijn kale kop in een wolk dansende muggen. De zon doet de kat genieten, ze schurkt haar wintervel tegen de muur van de schuur en wie piepen er met hun paarse kopjes boven het van de vorst herstellende gras, jawel, de eerste crocussen.

Het moet niet gekker worden, 8 februari en de lente steekt de kop op.
Dat is vroeg, maar ja, toen ik 4 december in een pittige sneeuwstorm naar Rotterdam reed dacht ik dat ook, maar toen betrof het de winter…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.