De Zeeuwsche Universiteit

Onderwijsgedeputeerde George van Heukelom denkt dat Zeeland binnen vijf jaar een universiteit heeft. De tijd is rijp om met vereende krachten aan de vervulling van die wens te werken. Daarin zit juist ook weer de zwakte. Van Heukelom wil dat aan die Roosevelt Universiteit handen en voeten gegeven kan worden door samenwerking met HZ Zeeland en andere Zeeuwse onderwijsinstituten.

Voorwaar geen kattepis, maar in mijn beperkte optiek een weg die leidt naar nevernooitnieland. D66 in Zeeland pleitte eerder deze week ook al – in een overigens warrige democratentaal – voor een bundeling van HZ en RA.
Waarmee gelijk voorbij wordt gegaan aan het sterke punt van Hans Adriaansens bachelors instituut. Een kleinschalig onderwijsinstituut, dat met een enthousiaste en goede, maar relatief kleine groep docenten en professoren, in een overzichtelijke omgeving jonge mensen een ruime mogelijkheid biedt om zich ten volle te ontplooien. Een instituut dat voorts gelieerd is aan een universiteit te Utrecht. Waarom moet per se de HZ, een instituut dat lang niet zo’n faam geniet als het RA gekoppeld worden aan een onderwijsinstelling die dat wel heeft. waarom kan de RA niet onder Utrechtse vlag gewoon mastersopleidingen bieden, waarom moeten de sterke punten van het RA geofferd worden? Om de HZ een boost te geven. Foute boel.
We gaan weer nivelleren.
InHollanden, misschien moeten we de Bakker van Domburg terughalen om het aanstaande fusieproces te begeleiden. Hij heeft toch niets te doen en kent Zeeland (en China en wat al niet meer) op zijn duimpje.
Beste George, aub, doe dit niet.
Je gaat op onderwijskundig gebied in Zeeland meer verliezen dan winnen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op De Zeeuwsche Universiteit

  1. Henk Postma schreef:

    En dan nog eens wat. HZ kan, en doet dat ook al veel langer dan RA in leven is, met master-opleidingen aan de weg timmeren… Daar hebben we dus geen fusies voor nodig. Zeker niet zolang de bakker uit Domburg spoorloos blijft.

  2. Pingback: Tweets die vermelden De Zeeuwsche Universiteit | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

Reacties zijn gesloten.