BZW is traditioneel

Zeeland hoeft niet mee te gaan met de tijd.
Als deze provincie maar blijft investeren in de traditionele bedrijvigheid (havens en industrie) en in asfalt en beton, dan redden we het wel. Althans dat maak ik op uit de woorden van de nieuwe voorzitter van de Brabants-Zeeuwse Werkgevers, Roel Adriaansens, die in zijn eerste nieuwjaarstoespraak bepaald niet presenteerde als een vernieuwer of een man van visie. Goed, het is zijn eerste keynote-speech, maar als je je daarin sterk zegt te maken voor de vierbaans autoweg Goes-Zelzate en een nieuwe grote zeesluis in Terneuzen, dan is dat toch wat minnetjes.

Maar goed, de BZW-voorman ziet gunstige perspectieven voor de Zeeuwse havens en industrie. Naast de aanpak van de infrastructuur moeten ook andere voorzieningen op kwalitatief peil blijven., weet hij en “Dat geldt vooral voor onderwijs en de zorgsector. Zeeland heeft dan volgens de BZW alles in huis om mee te gaan in de economische ontwikkeling van de omringende gebieden Antwerpen, Gent en West Brabant.”
ik ben wel ’s benieuwd of de nieuwe BZW-voorman breedband ook ziet als harde infrastructuur.
Is dat namelijk niet het geval en denken de leden van zijn club ook zoals ze tot nu toe gedacht hebben, dan vrees ik dat Zeeland op voorhand de nu al opgelopen achterstand in digitale ontwikkeling en dienstverlening aleen maar groter zal zien worden.
Dat de vlucht van humaan kapitaal – jongeren en actieven – alleen maar zal toenemen en dat op termijn die traditionele bedrijvigheid in deze contreien een eind gaat vinden. Ik daag de BZW en zijn nieuwe voorman uit om van nu af aan wat meer buiten de box te denken en ook ’s na te denken over een snelle digitalisering van onze regio, over werkelijke innovatie (ook in de zorg en toerisme) en kennisbundeling (als is dat ook op bijvoorbeeld nucleair vlak).
Zeeland verdient ’t!

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op BZW is traditioneel

  1. Tom schreef:

    Mensen moeten eens stoppen met te denken dat er voor glasvezel in Zeeuws-Vlaanderen een kabel door de Westerschelde moet worden getrokken, ons glasvezel moet gewoon via Kapellebrug, of Sas ons landje binnen komen.

    • Gremberghe schreef:

      Er ligt allang glasvezel door de tunnel en ook vanuit België zijn er verbindingen. Punt is alleen dat buiten enkele hoofdringen Zeeuws-Vlaanderen amper bekabeld is, terwijl rest van Nederland inmiddels voor 40 procent of meer aan het glas hangt en wij nog aan het koper….

Reacties zijn gesloten.