“My name is Hans van der Hart…”

Zeeland Seaports wil nog steeds verder met de Westerschelde Container Terminal (WCT). Dit meldt de PZC heden. ZSP had tot vandaag de tijd gekregen van de Staten van Zeeland om een nieuwe exploitant te vinden voor de WCT nadat eerder dit jaar PSA/HessenNoordnatie zich had teruggetrokken, omdat ZSP tijden niet van zich had laten horen. De zoekoperatie langs kandidaten kreeg de naam Broken English mee vrij naar de titel van het gelijknamige album van Marian Faithfull. Het gemankeerde Engels verwijst dan naar de rol van Hans van der Hart, havenman van het jaar, die het laatste decennium in Zeeland meer kapot gemaakt heeft dan gebouwd. “My name is Hans van der Hart and I am looking for a terminal – operator, yes…” Het faithfull-verhaal duidt op de christen-broeders (en zusters) in de Zeeuwse politiek die van der Hart zijn gang hebben laten gaan en ons Zeeuwen nu opgescheept hebben met bergen ellende.

De WCT is finito, een gemiste kans zoals er meer zijn.
De VCT wordt ook niets.
De verzelfstandiging van ZSP gaat Zeeland kapitalen kosten, Rotterdam eist zijn deel 14,15 miljoen uitkoop en de aandelen ESM. Nog eens goed voor tientallen miljoenen.
Kan de nieuwe roerganger van ZSP – Balkenende wordt genoemd – met een schone lei beginnen….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.