Eeuwigdurend onderpand

Op 13 oktober wees ik Zeeuws-Vlaanderen er op niet blij te zijn met een sigaar uit eigen doos. De tunnel bij Sluiskil mag dan een uitkomst zijn voor het oost-west verkeer in Zeeuws-Vlaanderen, maar de regio betaalt ‘m grotendeels zelve. Ik schreef, ik was een azijnpisser. En wat gebeurt er luttele weken lateren in de abdij.

Ziedaar: “Gebruikers van de Westerscheldetunnel moeten langer tol betalen. Dat hebben Provinciale Staten vrijdag besloten. De provincie heeft tien miljoen euro extra nodig om de Sluiskiltunnel te kunnen betalen. Dat bedrag kan worden opgebracht door ongeveer een half jaar langer tol te heffen in de Westerscheldetunnel. De aanleg van de Sluiskiltunnel kost bijna driehonderdmiljoen euro. Dat is ruim twintig miljoen euro duurder dan aanvankelijk was begroot.”
Halfformaat meldt het zo droog als het kan.
Maar het is zo.
Er is bij Sluiskil nog geen schop de grond ingegaan of de toltermijn (hoeveel is die exact, twinig, dertig jaar?) wordt een poosje verlengd.
Als we nu eens anders gaan bekijken…
Is er een investering in Zeeland nodig?
Gewoon de toltermijn verlengen met drie jaar.
Zit er een gat in de provinciale begroting?
Dan verlengen we de toltermijn met een jaartje?
Kijk, dan is die toltunnel zo’n beetje het eeuwigdurend Zeeuwse onderpand,
nou ja, met dien verstande dat we dan binnen de kortste keren met een toltermijn opgezadeld worden die opgerokken is tot 2183…
Zie ook:
https://www.gremberghe.nl/2010/10/sluiskiltunnel/

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Eeuwigdurend onderpand

 1. guus langeraert schreef:

  Kijk dat is taal !!!
  Gremberghe heeft helemaal gelijk. Zo wordt de WesterScheldeTunnel de ondergrondse – sorry onderwaterse – melkkoe voor onze ( ? ) provincie.
  En al die jaren gaat er ook nog een bedragje naar die Portugese T-tag-gaarders en wij maar betalen.
  ( Goed te constateren dat ik het nu wel eens ben met de mening van de mens Gremberghe. Als we de meningen van een mens voorstellen als een oneindige reeks elementen, dan zullen er in de reeksen CGa , CGb, CGc, CGd, …..CGzz en GLa, GLb, GLc, GLd………….GLzz, identieke elementen voorkomen, maar ook ongelijke elementen, dat maakt het leven nu juist zo boeiend, tenminste als je met respect voor ieders reeks omgaat, reeksen die gestoeld zijn op de geldende normen en waarden.
  Zo kun je analoog redenen voor de congruentie tussen de reeksen van een individu en van een poltieke partij. Soms ben ik het eens met element XYdn van Partij 01, een andere keer kies ik voor element ZWfs van partij 02. Je zou dit een verbijzondering van KennisDemocratie kunnen noemen.
  Probleem blijft wel : Wat zijn de geldene normen en waarden ? )

Reacties zijn gesloten.