Zorg via Marktplaats.nl

Terwijl die dekselse Ab Klink op kosten van ons allen twee weken in Zuid-Afrika rond aan het toeren is, hebben die verrekte demissionairen van christelijke huize het Nederlandse volk weer snel een lastenverhoging opgelegd, die voor velen toch weer zwaar gaat wegen.
De anticonceptiepil voor vrouwen ouder dan 21 jaar verdwijnt uit het basispakket. Wie zijn lusten wil botvieren, moet daar van ook maar de lasten dragen. Of als goed-christen weer voor het zingen de kerk uit gaan.
De mondzorg voor 18- tot 21-jarigen die kan ook wel weer uit het pakket. Tandartsen hebben al meer dan genoeg verdiend aan die schooljeugd, die vervolgens maar wat meer moet poetsen.
En hulpmiddelen als rollators, looprekjes en krukken, daarvan zijn er inmiddels zoveel in Nederland, dat het minder-mobiele volk zelf maar op zoek moet gaan via Marktplaats of zo, naar een tweedehandsje..
Verder komt er een eigen bijdrage van 10 euro voor wie een beroep doet op de logopedist, ergotherapeut of diëtiste. Bij de fysiotherapie komen twaalf behandelingen voor rekening van de patiënt, nu zijn dat er nog negen. De wijzigingen gelden vanaf volgend jaar, maar ik voorspel dat nu al dat er tegen de jaarwisseling nog meer zullen volgen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Zorg via Marktplaats.nl

  1. Wezenlijk interessant! Bent u misschien van plan nog meer van zulke stukjes te schrijven? Laten we het hopen. Ik ben in ieder geval erg verrast. Ga zeker zo door!

Reacties zijn gesloten.