Doolhof

Wordt als simpele kiezer maar ’s wat wijzer van al die verkiezingsprogramma’s. Of ze nu doorberekend zijn door het Centraal Planbureau of niet het blijft een doolhof aan plannen, maatregelen en luchtballonnen. Word ik er wijzer van als ik mijn stem aan Rutte geef? Ik denk het niet, met deze verkiezing wordt de liberalen nog voor de stembusuitslag tot mogelijke premier gebombardeerd, terwijl diezelfde VVD’er vier jaar geleden bijkans werd afgestoten omdat hij minder stemmen haalde als Rita. Ja, die Rita, die er voor gaat zorgen dat we allemaal weer trots zijn op Nederland. Rutte heeft een program dat mij medio 2040 weer aan een goede baan kan helpen. Das mooi, past geheel in de trend die ons opgeleged wordt om langer door te werken, maar op mijn 84e een baan van Rutte op me te nemen, dat vind ik wat te gortig. Moet ik dan op theeleut Cohen stemmen of de grote leider van de kleingeetsigen op Geert. Ik weet het dus niet, maar daar is in Nederland iets op gevonden. Stemwijzers, Kieswijzers en wat al niet meer. De keuze uit hulpmiddelen bij het bepalen van je stemgedrag is haast groter dan het aantal politieke partijen dat meedingt naar de gunst der kiezers. Dus er eens even voor gaan zitten.

Een vraag of dertig beantwoorden over van alles en nog wat. De knop indrukken en wat rolt er uit: ChristenUnie.

Een ander internetadviesdienst geraadpleegd. Weermaals vragen, stellingen, kom maar op en wat blijkt: ChristenUnie.

Ik en ChristenUnie passen niet zo bij elkaar. Maar goed, misschien kies ik teveel voor redelijkheid, voor menselijkheid en compassie en beland ik dus daarom in de hoek der bedachtzame christenen. Alhoewel bedachtzaam…Du moment dat ik mijn stemwijzers doorploeg beginnen Slob en Rouvoet mijn grote Zeeuwse vriend JP te bekritiseren. Hij zou het allemaal beter hebben kunnen doen, was teveel CDA’er en meer van zulks. En dat nog wel in Vrij Nederland. Ook die twee zijn dus eigenlijk de weg kwijt.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Doolhof

  1. Pingback: PartijPolitiekNieuws.nl

Reacties zijn gesloten.