Tara

Ierland was ons vakantiedomein in de tijd dat de kids nog klein waren. Ze waarden rond bij grafkelders op zoek naar groene mannetjes en potten vol goud, we beklommen de tafelberg Ben Bullen op zoek naar elfjes en wandelden over Tara, de koningsheuvel van het oude Ierland. Tara, een grote groene bult temidden van weilanden, waar Daniël o”Connor in 1843 een miljoen Ieren aan zijn voeten had toen hij hen opriep te strijden voor een Verenigd Ierland. Tara, plaats waar mythes werden geboren. Andy MacKay, saxofonist van de glamband Roxy Music maakte in 1982 een deuntje met de titel Tara, dat verscheen als intermezzo op het album Avalon. In later jaren bewerkte MacKay tot een vier minuten lange variant, om stil van te worden
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uAGdHtO85M4&hl=nl_NL&fs=1&]

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in ECHO ; Geluiden van toen met tekst van nu.. Bookmark de permalink.