Het lijken wel Zeeuws-Vlamingen!!

Is er eens een promotiecampagnetje die geen stuiver kost, die alleen tot doel heeft een goed gevoel over streek en bewoners te verspreiden, komen de zandzeikers weer met een veroordeling. Wie speelt daarin een hoofdrol? De provinciale halfformaat, dat is diezelfde krant die nu meldt dat Luuk Blom zelf meldt dat-ie straks geen kamerlid meer wil zijn voor de PvdA om privé-redenen. Had de krant na het knuppel-incident Blom even in de gaten gehouden, dan hadden de kiene verslaggevers zo kunnen achterhalen dat het kamerlid Sint-Annaland verruild had voor een andere stede. Maar goed, op z’n Flips, daor emmet nie over.
We hadden het over de campagne van Koen Verhagen, Petra de Boevere en anderen getiteld #hetlijktwelzeeuwsvlaanderen. Volgens halfformaat ergeren mensen zich aan die oprispingen om streek in een goed daglicht te plaatsen en om die ergernis te peilen wordt die ergernis gelijk tot stelling gebombardeerd. Meten is weten hebben ze recentelijk bij de PZC van Montgomery geleerd. Dus mag het lezersvolk van de site reageren en ja hoor 78 procent van de reflectanten vindt de campagne ergerlijk. (Even voor de goede orde, dit is een momentopname. Medio nu op de rand van dinsdag op woensdag is dankzij een kortstondig social mediaoffensief het tij gekeerd. 47 procent ergert zich, 53 procent niet. We houden een vinger aan de pols, maar goed)
Nou vrees ik dat het gros van deze reaguurders (het vleesgeworden azijn van de provincie) amper de sociale netwerken frequenteert waarop deze kreet wordt gebezigd. Ze worden er niet eens met geconfronteerd. Goed, er is wat aandacht voor de campagne geweest in de krant (met natuurlijk dezelfde negatieve reacties van de anonieme reaguurders) en op de radio (met de altijd zure Sven Kockelmans, maar ja wat wil je), maar waren die items nou zo ergerniswekkend. Me dunkt van niet…
Ik erger me meer om de ergernis en denk, verdomme. #hetlijkenwelzeeuwsvlamingen…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

3 reacties op Het lijken wel Zeeuws-Vlamingen!!

 1. Aschwin schreef:

  Het is inderdaad juist prachtig om te zien hoe je met creatieve gedachten, weinig financiële middelen, nieuwe (sociale) media-mogelijkheden en een positieve insteek dergelijke initiatieven kunt laten groeien.

  Zou juist veel meer moeten gebeuren…

 2. gremberghe schreef:

  Er zit nog veel meer aan te komen. Ben zelf met paar ontwikkelingen betrokken. Nog even geduld…

 3. Koen Verhagen schreef:

  Ha Conny,

  #hetlijktwelzeeuwsvlaanderen is niet voor de azijnpissers bedoeld, dus ze helpen ons alleen maar! Ik heb er ook net een stukje over geschreven.
  http://www.koenverhagen.com/2010/04/20/hetlijktwelzeeuwsvlaanderen-op-de-kaart/

  En de poll is alweer doorgeslagen naar de andere kant. Handig, die social media 🙂

Reacties zijn gesloten.