Stront aan de knikker

Het mooie van een blog als dit is dat je uit de statistieken en zoekmethodieken van lezers kunt opmaken dat er over iets, iemand of wat stront aan de knikker is. Zo schreef ik onlangs over misbruik in katholiek educatieve detentieoorden van weleer, die prachtige kostscholen voor kinderen van gegoede burgerij en boeren, en ja hoor, mij onbekende lezers slaan aan het zoeken over er geopubliceerd is op het net of daarbuiten over misbruikgevallen in Huijbergen, Dongen of Oudenbosch. Klaarblijkelijk lopen er in het Zeeuwse toch nog mensen rond met slechte, dan wel echt pijnlijke herinnneringen. Ze mogen zich – wat mij betreft – melden met hun verhalen.

Opmerkelijk is ook dat de voorbije week tientallen lezers op zoek zijn gegaan in mijn bestanden naar problemen binnen de VVD West-Zeeuws-Vlaanderen. Stukjes van weken terug blijken opeens een hernieuwde belangstelling te genieten. Formateur Ron Barbé mocht dan onlangs stellen dat hij nog een goede week nodig denkt te hebben om een nieuw college van B en W in Sluis te formeren; ik sluit niet uit dat dit toch nog wel enkele dagen meer zal kunnen vergen, want ik concludeer – alleen op grond van zoekgedrag van lezers – dat er gedonder is om de poppetjes, om de kandidatuur van mensen. De VVD im westen is grondig verjongd. Dat is mooi en ik wens de jonge liberalen die nu in de raad terechtgekomen zijn veel wijsheid en geluk toe. Punt is echter als de liberalen een kandidaat-wethouder naar voren schuiven wie dat dan moet zijn. Een oude apparatski als voormalig dijkgraaf Conny Almekinders of een nieuwe cliëntilist als makelaar Vercraeye. Als de VVD echt wil vernieuwen kiezen ze geen van beiden, maar ik vrees dat die stap niet gezet gaat worden. En dat is jammer. Soortgelijke problemen spelen ook binnen het CDA, waar Ben Hennekam -immer bereid – zijn voordeel uit zou kunnen trekken, temeer daar Barbé en Hennekam redelijke maatjes zijn. Als dan de afgeslankte PvdA vervolgens Joop Wielakker als wethouder naar voren durft te schuiven, dan krijgt Sluis een nieuw bestuur dat op oude sporen blijft rijden…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.