Drie Koningen

Hulst wil van Drie Koningen af. Niet van de zesde januari de dag waarop traditioneel de kerstbomen het huis uit worden geknikkerd, de dag waarop de drie wijzen uit het oosten zich rond de kribbe van Jezus schaarden, nee Hulst wil van z’n drie koningen af. De drie figuren die de voorbije jaren op een te nadrukkelijke wijze het bestuur van de Oost-Zeeuws-Vlaamse gemeente hebben beïnvloed. Hardop wordt er amper over het trio macht & list gesproken, maar de voorbije dagen in kroegen en zaaltjes des te meer. “Het kan echt niet zo zijn dat een secretaris zich met de politiek bemoeit”, wordt er gezegd over Sylvester ter Wal, de roerganger der ambtenarij. “En de burgemeester dan, die moet oek nie doen alsof tij het CDA in het college vertegenwoordigd”, weeklaagt de ander.
“En dan zumme ’t maar nie hebben over Frans de Vries…”, weet weer een ander te melden, waarmee het trio gelijk benoemd is.

Aangezien de secretaris en burgemeester niet via een stembusgang een bestuursfunctie in de Reynaertstad hebben bevochten, maar benoemd zijn, is het aannemelijk dat slechts een koning het veld moet ruimen. Die krijgt de Zwarte Piet toegespeeld.
Nu heb ik eerlijk gezegd Frans de Vries nooit als Balthasar, de zwarte vorst uit het oosten gezien, maar ja, alles kan verkeren. De tijd zal ook nu weer leren…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.