Verkiezingskoorts

Waar het aan ligt is niet duidelijk, maar van verkiezingskoorts is er in Zeeuws-Vlaanderen nog geen sprake. Normaal gesproken zouden zo rond deze tijd, een kleine twee maanden voor de stembusgang, partijen toch moeten beginnen met het lanceren van plannen, ideetjes en mooie dingen voor de mensen. Zouden ze concurrenten in de politieke arena toch moeten betichten van bestuurlijk onvermogen, geestelijke armoede of simpelweg domheid, maar niets van dat. Het is stil en lokale politici schuifelen als egeltjes langs elkaar op de vele recepties. Zou het aan de ijskou liggen, aan het pittige weer – dat mij toch weer aan het twijfelen brengt over het probleem van de opwarming van de aarde – of ligt er een andere reden aan ten grondslag. Angst misschien. In Terneuzen denk ik dat dit zeker een rol speelt.

De kans is groot dat de Checkpointzaak nog voor de verkiezingen een vervolg krijgt. En ja niet alleen Maddy Willemsen en een deel van zijn personeel staan dan in Middelburg in de beklaagdenbank. Ook de integriteit van het Terneuzens openbaar bestuur staat -op zijn minst – ter discussie. Dat bestuur zou Willemsen bij zijn bedrijfsvoering en met zijn betrokkenheid bij het skihalproject geen strobreed in de weg hebben gelegd. Integendeel. Als het OM kan bewijzen dat crimineel geld met medeweten van de gemeente in Snowbase is gestoken, dan zullen de rapen gaar zijn. Het is dan ook vreemd – of wellicht juist niet – dat geen enkele partij van de skihalperikelen een verkiezingsitem durft te maken.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Verkiezingskoorts

  1. Cees Maas schreef:

    De berichten hier zijn een veelbelovende start van dit kakelverse blog, waarde VanGrem, waarom lees ik zulke berichten niet (meer) in bijvoorbeeld de PZC of De Stem? Ja, ik weet dat de kwaliteit van de journalistiek, net als de oplage van die kranten gestaag omlaag gaat en ja, ik weet dat het populistische beleid van de heren hoofdredactie dit proces slechts versnelt, maar daarom is het niet minder verdrietig dat de papieren krant in Zeeland de terminale fase heeft bereikt.
    Soms denk ik wel eens: Als we alle eruitgemanipuleerde of (vroegtijdig) gepensioneerde Zeeuwse journalisten zouden verenigen om ons eigen collectieve medium te beginnen, vrij van geest en onversaagd, dan zou je nog wat meemaken in deze spannende provincie.

Reacties zijn gesloten.