Skihal

De uitbater van het horecagedeelte van skihal Snowbase draait nog steeds zijn zaakje zonder vergunning. Deze zomer leek het er op dat de exploitant – de oud-accountant van Checkpointbaas Meddy Willemsen – op een vergunning kon rekenen als zijn nieuwe aanvraag de standaard Bibob-procedure (een onderzoek naar de integriteit van de vergunningaanvrager door een afdeling van het ministerie van Justitie) zonder kleerscheuren zou doorstaan. In mei is de nieuwe aanvraag ingediend, maar sindsdien is er publiekelijk niets meer over de hele zaak gecommuniceerd. Niet door de gemeente, niet door de uitbater.
Wel is inmiddels de vorige exploitante van het horecagedeelte, die – naar mijn mening onterecht- geen vergunning werd verleend naar aanleiding van bevindingen van Justitie, aan de slag gegaan – tot veler verbazing – als directeur van het Portaal van Vlaanderen.
Hoe het ook zij, de horeca van Snowbase draait nog steeds illegaal en dat is toch opmerkelijk, omdat de gemeente het voorbije jaar zelf nog voor gastheer fungeerde in het etablissement bijvoorbeeld bij het Zeeland Nazomerfestival.
Dat er nog steeds geen vergunning is werpt bij mij enkele vragen op. Is er inmiddels een Bibob-uitspraak binnen en is die negatief? Of is er een positieve en waarom is er dan nog geen vergunning verleend. Of durft het college nu niet te handelen met het oog op de intocht zijnde continuering van de Checkpointstrafzaak? Wat denkt U?

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.