Mass destruction

Het moet nu voor de UN en VS toch wel duidelijk zijn. Haïti beschikt over schier oncontroleerbare “weapons of mass destruction”. In amper tien jaar tijd zijn ze al diverse malen aangewend. Het wordt dan ook tijd dat de internationale gemeenschap alle toelaatbare middelen inzet om de Haïtianen te helpen een nieuwe democratische samenleving op te bouwen. Zendt troepen, zendt middelen, herstel de infrastructuur, bouw huizen, scholen en ziekenhuizen en dit alles onder VN-mandaat. Onderzoeken en inspecties naar vermeende destructieve middelen zijn niet nodig, immers de natuur heeft het bewijs geleverd.

Laat Afghanistan zijn eeuwenlange stammenstrijd maar weer oppakken. Willen ze de Taliban, dan krijgen ze de Taliban. Haal onze jongens terug en laat ze echt nuttig werk doen. Op Hispaniola.

Uit informatie van alle veiligheidsdiensten blijkt dat ingrijpen in Haïti noodzakelijk is. Niet morgen of overmorgen, maar nu. Zeker nu bewezen is dat de duivel een hand in het spel heeft gehad.

Zelfs de Partij voor Zeeland steunt een onmiddellijke interventie.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.