2010 begonnen

De PZC meldt dat het inwonertal van Zeeland weer wat gegroeid is, maar gaat vrijwel volledig voorbij aan het feit dat bezuiden de Westerschelde er alleen maar mensen zijn weggetrokken. Klaarblijkelijk zien veel Zeeuws-Vlamingen hun nieuwetoekomst niet binnen maar buiten de streek liggen. De gelijknamige campagne om nieuw volk naar de streek te trekken ten spijt. Nooit heeft het inwonertal van Zeeuws-Vlaanderen in een jaar tijd zon klap gehad. Bijna 350 mensen keerden de streek de rug toe.

Gelijkertijd mogen we uit diezelfde krant vernemen dat de drie gemeenten in het kader van de nieuwetoekomstcampagne weer een plekje zullen innemen op de emigratiebeurs in Nieuwegein over enkele weken. Vraag is of dat zal helpen het tij te keren

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.